Mario Baricevic
Newbie

|
 |
« : 20. 10. 2006, 13:07 » |
|
Je li se samo meni čini ili je NETpoint http://www.netpoint.com.hr/ samo "zamaskirani" dotnetnuke?  Moje sumnje proizlaze iz koristenja iste strukture linkova (famozni tabid parametar) i toga sto su kod nas na FESB-u jednom momci iz NETmedia-e drzali nekakva predavanja upravo o DNN-u... Ako je to istina je li prodavanje takvog proizvoda, bez odgovarajuceg priznanja pravim autorima dnn-a, uopce legalno ili moralno?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
vuk
|
 |
« Odgovor #1 : 20. 10. 2006, 14:06 » |
|
http://www.dotnetnuke.com/About/WhatIsDotNetNuke/LicensingCopyrightsandTrademarks/tabid/776/Default.aspxSmiju ga prodavati (većina floss licenci to i potiče), ali ne na način na koji to oni čine. Uvidom u izvorni kod stranica, koje su oni napravili za klijente, čini mi se da su tvoje sumnje opravdane. Najvjerojatnije računaju na to 'tko će nas tužiti skrivene na brdovitom Balkanu', ali vidim da su Microsoft Gold Partner, a Microsoft zacijelo ne tolerira takvu praksu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Skrati.Net - uspješno skraćuje duge URL-ove da ih i ljudi mogu pamtiti.
|
|
|
alenf
Newbie

|
 |
« Odgovor #2 : 20. 10. 2006, 20:51 » |
|
Netpoint je DNN, u to nema sumnje, vidi se to iz aviona, a iz HTML-a. Dečki se DNN-om već dugo bave, radili su prijevode i module za njega ( www.nukedarea.com). Kako god bilo, imali oni pravo ili ne na to što su napravili, stvar ostavlja gorak dojam jer se ljudi koji poznaju DNN, te pogotovo oni koji su doprinijeli razvoju osjećaju ko magarci. Netmedia je inače u vlasništvu nizozemske M+ grupe.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mario Baricevic
Newbie

|
 |
« Odgovor #3 : 22. 10. 2006, 17:47 » |
|
Najvjerojatnije računaju na to 'tko će nas tužiti skrivene na brdovitom Balkanu', ali vidim da su Microsoft Gold Partner, a Microsoft zacijelo ne tolerira takvu praksu.
Možda će ih mail autorima DNN-a opametiti...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
NETMedia
Newbie

|
 |
« Odgovor #4 : 14. 01. 2008, 12:02 » |
|
na žalost moram aktivirati staru temu jer smo tek sada naletili na ovo a ne zelimo krivi informacije o nasoj firmi.
Naime napadnuti smo za nepostivanje copyrighta DotnetNuke-a sto naravno nije tocno. To je u medjuvremenu vecini i jasno jer je ovaj thread zamro a nije rezultirao postom o reakciji DNN teama. Autor threada naravno to nije postao ovdje iako sam siguran da je odgovor dobio.
Naime, DNN se distribuira pod BSD licencom koja dozvoljava rebranding tj mozete raditi sto god zelite sa source codom, pa i prodavati ga pod drugim imenom, jedini uvjet je da copyright ostane u source cod-u. Cak i user intraface DNNa ima opciju micanja spominjanja DNN copyrighta na public djelovima sajta.
Ono sto NETMedia radi, nije puko preimenovanje DNN-a u NETpoint vec se radi o in-house upgrejdu sa core fixovima, core modulima tazvijenima od strane NETMedije, 3rd party modulima komercijalnim i nekomercjalnima (npr. Telerik), skinovima, lokalizacijom, itd. Sve skupa to rezultira u mnogo stabilnijem i fleksibilnijem proizvodu, posebno za hrvatsko trziste. Tisuce radnih sati su potrosene u ovom smjeru a takodjer i stvarni novac na komercijalne komponente (developer's licence) i module.
Sto se tice moralne strane cijele price, ako je ona uopce upitna, NETMedi ne skriva da je osnova NETpointa upravo DotNetNuke. Naprotiv, to isticemo kao prednost svojim klijentima jer sutra mogu prijeci u bilo koju drugu firmu sa poznavanjem DNN-a i nastaviti odrzavati svoje stranice, nisu vezani za jednu firmu i jedno rjesenje kao sto je to slucaj npr. sa i-Siteom.
Ja vjerujem da je vecina ovog bila poznata autoru ovog threada ali taj gospodin je imao osobne interese malo nam raditi negativni marketing (ili se radilo o osbonoj frustraciji) jer je sa svojim CMS rjesenjem pokusavao pridobiti posao za Radio Dalmaciju koji je dobila NETMedia i DNN (tj. NETPoint).
Nadam se da vas nisam previse gnjavio starim threadom, ali morao sam ispraviti krive navode.
P.S. zaboravih da je veliki dio upgrejdiranja DNN-a u NETpoint i vracen communityu, npr kroz hrvatsku lokalizaciju besplatno dostupnu, free module, free predavanja na fakultetima naseg DNN evangelista i Microsoft MVP-a ali i ostalih, itd.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 14. 01. 2008, 12:07 NETMedia »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mario Baricevic
Newbie

|
 |
« Odgovor #5 : 14. 01. 2008, 15:53 » |
|
Postovani, moj post nije bio zavisni napad na Netmediu (jer stvarno nemam zasto biti zavistan na tvrtku koja polusite poput radiodalmacija.hr moze uopce nazvati kvalitetnim radom i ponosno ga isticati - kad budete imali dizajnere, poznavali web standarde i usabilty i napravili da Vasa "bajna" prerada DNN-a na dedicated hostu ustvari i radi brze od siteova na shared hostingu onda cu se zabrinuti, a do tad ostajete tvrtka koja radi sitove kakve moze napraviti svaki "susjedov mali", a od sebe cini velicinu u koju jedino mogu povjerovati informaticki neobrazovane osobe s elementarnim nepoznavanjem weba) koja nego pitanje kolegama o ispravnosti Vaseg postupka zbog nepoznavanja licence pod kojom se distribuira DNN. Ispricavam se ako ste ovo dozivili kao napad i sretno u buducem poslu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
NETMedia
Newbie

|
 |
« Odgovor #6 : 14. 01. 2008, 16:29 » |
|
Postovani gospodine Baricevicu, vas post JEST bio napad na NETMediu a ne "pitanje kolegama" kako ga sada pokusavate prikazati i to je jasno svakome tko procita postove povise ovoga. Vase "Poznavanje interneta" na koje se pozivate vidljivo je i iz vasih gornjih postova o krsenju copyrighta a da uopce neznate kakav je DNN copyright. Nakon svega, komentirati vase izjave o NETmedia webovima zaista nije potrebno, posebno ne nakon svega vec recenog, a i ne spada u ovaj topic. Nas cilj, demantiranje laznih informacija, je postignut i zato nemamo namjeru dalje nastavljati ovaj thread. Svi koje zanimaju dodatne informacije o ovome ili slicnim stvarima molim da nam se jave nekim od sluzbenih kanala navedenih na www.netmedia.hr
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mario Baricevic
Newbie

|
 |
« Odgovor #7 : 14. 01. 2008, 16:50 » |
|
Postovani,
shvatite moj post kako god zelite jer stojim iza svega recenog, a o Vasim radovima i poznavanju weba najbolje mogu svjedociti svi (ne)zadovoljni posjetitelji Vasih stranica. Zaista se ne zelim s Vama raspravljati na ovakav nacin, a ako se osjecate na neki nacin ugrozenima onime sto sam rekao slobodno razuvjerite sve citatelje ove diskusije prikazom Vasih kvalitetnih referenci, a ne hvaljenjem za dobijanje nekog posla na nacin koji nije ukljucivao javni natjecaj i kod kojeg su, iz Vaseg posta potpuno ocito, ugovorom o tajnosti zasticene ponude davane na uvid izravnoj konkurenciji - toliko o Vasem nacinu poslovanja i cestitke na savrsenom uklapanju u hrvatsko trzisno sivilo gdje nije bitna kvaliteta nego nepostena prednost nad konkurencijom.
Unatoc svemu, puno srece u daljnjem poslu - trebat ce Vam...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mario Baricevic
Newbie

|
 |
« Odgovor #8 : 14. 01. 2008, 17:48 » |
|
...posto ste istaknuli da sam ovaj topic pokrenuo iz zavisti sto moja tvrtka nije dobila navedeni posao moram to demantirati jer je iz datum objavljivanja vidljivo da je ovaj topic stvoren tocno 6 mjeseci prije osnivanje tvrtke, a skoro godinu dana prije slanja ponude za navedeni projekt pa su Vase teze potpuno besmislene i deplasirane s ciljem diskreditiranja mene kao pojedinca i obrane Vaseg poluproizvoda.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|